Mijn verhaal

Mijn naam is Kristel de Winter. Samen met mijn man, zoon en dochter woon ik in Assen. Nadat ik jaren als kapster en haarwerkspecialist heb gewerkt heb ik de stap genomen om coach te worden.

Al mijn hele leven heb ik me anders gevoeld. Als kind begreep ik gewoon niet waarom volwassenen de dingen deden zoals ze deden. En misschien begrepen de volwassenen mij ook niet. Ik leerde me al snel aanpassen aan mijn omgeving. Ik deed wat er van mij verwacht werd. Dat maakte van mij een rustig en verlegen meisje.

Ik had het idee dat ik goed voor mezelf moest zorgen toen ik zelf volwassen werd. Ik moest me in ieder geval financieel kunnen onderhouden.

Dat betekende dat ik hard en veel moest werken. Wat ik deed moest goed zijn en het kon altijd beter. Het liefst perfect. Dit heeft mij geholpen tijdens mijn carrière als kapster/haarwerkspecialist. Ik werkte fulltime en ik kreeg vrij snel een leidinggevende functie. Eerst in de kapsalon en later in een haarwerksalon.

Ook privé verging het me goed. Ik kocht een huis en kreeg een fijne relatie. Ik ging samen wonen. En ik had ook een leuk en actief sociaal leven.

Ik had alles wat mijn hartje begeerde en daar had ik zelf ook hard voor gewerkt. Dus wat wilde ik nog meer?

En toch was ik niet gelukkig. Ik was zo ongelukkig dat ik op mijn 28e een burn-out kreeg. Er kwam een moment dat ik letterlijk niet meer kon, ik was op. Op van het harde werken, op van het altijd maar voldoen aan de verwachtingen van anderen, op van het ‘moeten’.

Vanaf dat moment begon mijn zoektocht naar mezelf. Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik dan wel in dit leven? Wat maakt mij gelukkig?

Tijdens coachsessies kwam ik erachter dat ik me al die tijd had aangepast aan mijn omgeving. Ik deed datgene waarvan ik dacht dat anderen dat van mij verlangden. Mijn hooggevoeligheid maakte dat ik alles veel intenser ervaarde en situaties ook moeilijker los kon laten.

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om weer naar mezelf te luisteren. Er achter te komen wat ik wel wil. En dat ik goed ben zoals ik ben.

Ik ben niet anders, ik ben wie ik ben. En dat is helemaal oké.

Ik kreeg meer zelfvertrouwen. Ik leerde grenzen aangeven. Ik leerde weer naar mijn gevoel te luisteren. Want mijn gevoel vertelt me wat ik echt in het leven wil.

Inmiddels is dit 12 jaren geleden en kan ik zeggen dat ik dankbaar ben voor datgene wat er toen is gebeurd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik anders tegen situaties en dingen in het leven aankijk. En dat heeft me een enorme vrijheid gebracht. Vrijheid om te zijn wie ik ben!

Dit is de reden dat ik nu werk als coach. Ik gun het iedereen om te leven zoals ze dat zelf willen. Zonder je altijd maar bezig te houden met wat een ander daar van zal vinden. Of jezelf af te vragen doe je het wel goed genoeg.

Leven vanuit je eigen essentie en waarheid. Leven door goed voor jezelf te zorgen, leven met zelfliefde. Leven vanuit rust en vrijheid. Zodat je weer in je eigen kracht kunt gaan staan.

Luister weer naar je gevoel. Vertrouw op je intuïtie.
Dat geeft je de vrijheid om te zijn wie je bent!